Hoe kan ik je helpen?

Hard op de inhoud, zacht op de relatie.

Ik ben ruud kessels

Van het begeleiden van start ups tot het adviseren van de board bij grote corporates. Van directie-adviseur tot hoofd van een afdeling. Veel gedaan. Veel bereikt. Veel geleerd. Ik neem 24 jaar werkervaring in zowel het publieke domein als het bedrijfsleven mee. Mijn brede blik. Mijn modellen en methodieken om van een grote lijn een concrete business case met roadmap te maken. En dat door te vertalen naar concrete plannen met impact. Ik ben gewend om vanuit de verbinding mensen in beweging te krijgen en te houden.

Ik sta voor mijn collega’s. Kan goed luisteren. Als ervaren professional ben ik goed in staat me snel in andermans materie te verplaatsen en opereer daarin vanuit hart (emotie), hoofd (ratio en data) en onderbuik (‘gutfeeling’ en werkervaring). Als ‘mensen-mens’ ben ik goed in het snel opbouwen van een prettige relatie met mijn omgeving zonder de gestelde doelen en het proces uit het oog te verliezen.

“Ik zorg voor het duurzame resultaat, dankzij het opbouwen van een open verbinding met mijn stakeholders en met mijn collega’s. De mensen vertrouwen elkaar en treden elkaar met een open houding tegenmoet omdat ze samen aan het collectieve resultaat willen bijdragen.”

Mijn vaardigheden

En al die opgedane kennis van de afgelopen 24 jaar deel ik graag met mijn collega-teamleden, stakeholders en partners. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Ik word blij van vragen zoals: Hoe bedenken we nu dat ene concept waarmee het verschil gaan maken? Wanneer ben jij als stakeholder dan écht tevreden? Hoe sluit de behoefte van de doelgroep aan op het thema dat wij willen raken? En als “Antwoorden het nieuwe zenden is” geven wij in onze uitingen dan wel een adequaat antwoord op jouw vraag? En hoe krijg ik je snel bij je doel? En wat is dat doel dan eigenlijk? Dat soort vragen. Daar mag je me ’s nachts voor bellen!

Ik ken de dynamieken binnen bestuurs- en directiekamers. Ik weet hoe met ego’s om te gaan. Ik kan de mijne opzij zetten als dat nodig is. En ondanks het feit dat ik voor de 2,72ste keer 18 geworden ben, noemen medewerkers mij jong van geest. Waarderen zij mijn energie. Kloppen ze zelfs bij me aan met persoonlijke dilemma’s die soms verder gaan dan alleen de werkvloer. 

Het begint met luisteren